Alexandru Lăzescu despre şantajul de presă de astăzi

08.02.2011

Vineri a fost organizată la Bucureşti de către Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind masa rotundă cu titlul: "Mass-media din România - provocările şi oportunităţile anului 2011". Printre participanţi se numără şi Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR. Cu această ocazie el a afirmat că mass-media din România se confruntă cu mai multe probleme, printre care "standardele prăbuşite" şi "şantajul de presă".

"După părerea mea, media a ajuns în cea mai degradată stare etică şi profesională din ultimii 20 de ani", spune Lăzescu, citat de mediafax. În afară de lipsa unui model economic de calitate, Lăzescu mai acuză şi imixtiunea autorităţilor, politicului şi a altor oameni importanţi în media, oameni care cauţionează acest model de presă lipsit de orice standarde etice şi jurnalistice.

Lăzescu mai afirmă că aşa-zisa lege a televiziunii şi radioului susţinută de Băsescu, deşi iniţial i s-a părut ca fiind un pas evolutiv în această direcţie, în final nu este altceva decât praf aruncat în ochi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011-2013 Matinal