Cum să ajungi pe google.com fără să fii redirectat

21.03.2012

Probabil unii dintre dvs aţi remarcat faptul că vrând să ajungeţi pe google.com, aţi sfârşit prin a fi trimis pe google.ro în schimb. Şi probabil v-aţi întrebat cum să rămâneţi pe google.com. La polul opus (atât al direcţiei mecanismului cât şi al posibilităţii) se află cazurile, extrem de improbabile, în care sunteţi de exemplu în Franţa şi vreţi să ajungeţi pe google.fr dar sunteţi redirectat pe google.es (ca şi cum aţi fi în Spania).


Motivul pentru care sunteţi redirectat este că motoarele Google din diferite ţări sunt configurate astfel încât să ofere rezultate cât mai relevante pentru ţările respective. Şi cum lumea este în general novice în ale internetului, Google şi-a luat asupra lui sarcina de vă a netezi drumul. Aşa că dacă Google deduce că sunteţi într-o anumită ţară, vă va trimite pe motorul de căutare din acea ţară.

În răspuns la această maşinaţiune conspiraţionistă Google care vă trimite unde vrea ea şi nu unde vreţi voi, probabil aţi încercat tot felul de sabotaje sau mici revolte. Cum ar fi să schimbaţi din Control Panel limba şi ţara în care vă aflaţi, să ştergeţi cookie-urile, memoria cache a browserului sau chiar să reinstalaţi browserul de la zero în limba engleză. În urma cărora aţi constatat că nu merge. Motivul pentru care nu merge este că Google vă direcţionează pe baza IP-ului pe care îl aveţi, IP (Internet Protocol address - adresa computerului dvs pe net) care vă este alocat de firma de la care aveţi net după anumite reguli.

Şi atunci ce-i de făcut? Ei bine, pentru a rezolva această problemă internautică, o soluţie simplă este să daţi click pe google.com. Fie aici, fie pe alt site. O alta este să scrieţi în coada adresei de google /ncr, adică să accesaţi http://www.google.com/ncr. Asta-i tot ce trebuie făcut şi-i chiar atât de simplu. Good luck and god speed!

3 comments:

  1. Acelasi lucru se intampla si pentru yahoo mai nou.

  1. Anonim spunea...:

    Buna ziua,

    As fi vrut sa cumpar un articol pe blog dar nu am avut cum sa te contactez si nu imi las adresa de email in comentariu. O zi buna !

  1. bansal tirkey spunea...:

    Our Call Girls in Goa service will provide oral and anal sex facilities also by trained and experienced girls.Call Girls in Goa We have also most of the clients who wish to take these girls for business purposes such that Call Girls in Goa business tour client meetings and presentations also where Call Girls in Goa they can enjoy each and every moment with confidence and they will make his dignity Call Girls in Goa against their business partner.

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2011-2013 Matinal